Tots els pobles
EN

Inici>Notícies>Notícies de la indústria

Perspectives de desenvolupament de la indústria d'eines d'inspecció d'automòbils

Temps: 2021-03-08 Accessos : 24

En els últims anys, el vigorós desenvolupament de la indústria automobilística de la Xina ha impulsat la producció emergent d’automòbils que dóna suport a la indústria d’aparells d’inspecció d’automòbils en un període de creixement estable i el desenvolupament futur del mercat d’aparells d’inspecció d’automòbils també és molt prometedor. S'estima que la demanda del mercat de la indústria de les eines d'inspecció d'automòbils de la Xina arribarà als 12.3 milions de iuans el 2021. Les raons principals són les següents:

(1) s’accelera la velocitat d’actualització dels models de turismes

El desenvolupament de la indústria de les eines d’inspecció d’automòbils és molt proper al desenvolupament de la indústria de l’automòbil avall i la velocitat d’actualització de l’automòbil avall és la principal força motriu per al desenvolupament de la indústria de les eines d’inspecció d’automòbils. Prenguem com a exemple el mercat nacional dels Estats Units, el llançament i la previsió de nous models al mercat nord-americà de 1997 a 2020 són els següents: unitat: models
 FUUOHR[NN6T_M2F8I0_JP8W

Font de dades: recopilació d’informació pública

Els Estats Units, com un dels països amb una actualització de models de cotxes més ràpida del món, tenen una mitjana de 39 cotxes nous llançats cada any del 2013 al 2016, i s’espera que hi hagi una mitjana de 58 cotxes nous llançats cada de 2017 a 2020. A casa, els fabricants d'automòbils de la Xina són més que els Estats Units i la competència és més intensa. En els darrers cinc anys, el mercat nacional ha llançat una mitjana de prop de 150 nous models cada any. A més dels models que es canvien i actualitzen cada any, es llancen prop de 500 nous models cada any.

Actualitza la tendència dels tipus de vehicles per categories del 2012 al 2017 (unitat: model)
 [IMQ7ZQ]S_[`6V1{2B_7IZL

Des del 2012, des de la perspectiva dels nous models, els models de SUV han mostrat una tendència de creixement explosiu i els fabricants nacionals de marques d'automòbils independents han entrat a les files de la producció de models de SUV. Des que la política de dos fills es va liberalitzar completament, molts fabricants d'automòbils s'han centrat en els "7 seients" (SUV, MPV), el familiar familiar i altres models. A partir d’això, podem veure que la velocitat d’actualització del model també s’accelera amb el canvi de la demanda dels consumidors. En termes generals, el canvi de models també és coherent amb el cicle de canvi dels consumidors, que és d’uns 5 a 8 anys. Al món, el cicle de renovació dels models convencionals és de 3 a 7 anys. El temps de renovació dels models nord-americans i alemanys és relativament llarg, amb una mitjana de 6.6 anys, mentre que el dels models japonès i coreà és relativament curt, amb una mitjana de 3-4 anys. No obstant això, a mesura que la generació més jove de consumidors, especialment les joves consumidores, es converteixin en el corrent principal del mercat dels consumidors d'automòbils, sol·licitaran amb més freqüència l'actualització del model. Per satisfer les necessitats dels clients, els fabricants d'automòbils han de reduir el cost del desenvolupament, escurçar el cicle de desenvolupament, millorar la qualitat del producte i augmentar constantment les varietats de productes per satisfer les diferents necessitats dels consumidors. Des de la perspectiva de les plantes de motors principals d’automòbils nacionals, hi ha més de 100 empreses nacionals que han obtingut una llicència de producció d’automòbils, incloent més de 10 empreses troncals, com ara marques d’empreses conjuntes de SAIC Group, FAW Group, Dongfeng Group, Chang'an , Grup BAIC, grup GAC, etc. Segons el nombre mitjà de marques conegudes de cada grup, cada fàbrica d’automòbils produeix 1-2 models nous cada any, a més de desenes de marques d’automòbils nacionals, apareixeran almenys 150 models nous cada curs. A més, un cotxe se sol actualitzar lleugerament dos o tres anys després del llançament per millorar l’experiència de l’usuari i mantenir la competitivitat del producte. Per exemple, els canvis a petita escala de para-xocs, reixeta, làmpada i altres peces també necessiten eines d'inspecció d'automòbils per provar. Es pot comprovar que la ràpida actualització de models d’automòbils i la demanda contínua d’actualització de vehicles nous després d’entrar al mercat han creat un enorme espai per al desenvolupament futur del mercat de les eines d’inspecció d’automòbils.


② Vehicles de nova energia

Des de 2014, la taxa de creixement de les vendes de vehicles energètics nous a la Xina ha superat el 300% durant dos anys consecutius, mostrant una tendència de creixement explosiu; el 2016, les vendes totals de vehicles energètics nous van arribar a les 507000, gairebé sis vegades superiors a les del 2014. El 2017, el volum total de vendes de vehicles energètics nous va arribar als 777000, un 53.3% més que l'any anterior i es preveu que el volum de vendes el 2018 superarà els 8 milions. Per tal de promoure el consum ecològic, la Xina ha introduït una sèrie de polítiques preferencials per donar suport a la compra de vehicles energètics nous, com ara l’exempció de l’impost sobre la compra de vehicles i l’impost sobre vehicles i vaixells per a la compra de vehicles energètics nous qualificats, subvenció única per a la compra de vehicles energètics nous, etc. El maig de 2015, el Consell d'Estat va emetre l'esquema "fabricat a la Xina 2025", que enumera els vehicles energètics nous com una de les deu àrees de desenvolupament clau; l'abril de 2017, els tres ministeris i comissions de l'Estat van emetre el "pla de desenvolupament a mig i llarg termini de la indústria de l'automòbil", que proposava augmentar la promoció i l'aplicació de vehicles energètics nous i augmentar gradualment la proporció de vehicles energètics nous a la pública servei. El març de 2018, l’informe de treball del govern del Consell d’Estat de 2018 proposava promoure el desenvolupament de circuits integrats, comunicacions mòbils de cinquena generació, motors d’avions, vehicles d’energia nova, nous materials i altres indústries, i crear una zona de demostració "made in China 2025" . A la llarga, a la Xina hi ha un ampli espai per al desenvolupament de vehicles energètics nous.

③ El potencial d'aplicació del mercat d'altres eines d'inspecció és enorme

A més del mercat esmentat de vehicles de passatgers, les eines d'inspecció també es poden utilitzar en la fabricació d'avions, fabricació d'equips militars, fabricació d'equips de gamma alta, fabricació de camions, etc. D'una banda, el desenvolupament de necessitats de fabricació d'equips de gamma alta el desenvolupament sincrònic de la indústria de les eines d’inspecció. Per exemple, la fabricació d’avions, l’actual tecnologia de fabricació d’avions de passatgers nacionals no és prou madura, la majoria de les peces d’avions no es produeixen a la Xina, de manera que l’eina d’inspecció de peces d’avions al mercat nacional encara està en blanc. D'altra banda, la millora de la qualitat dels equips existents depèn del desenvolupament de la indústria de les eines d'inspecció. Prenent com a exemple els camions, hi ha una gran bretxa entre la qualitat dels camions nacionals i la dels camions estrangers en termes de disseny d’aspecte, seguretat i comoditat. La raó d’aquesta bretxa és que, a més d’alguna tecnologia bàsica de producció, no es domina, les principals plantes de motors de producció de camions nacionals utilitzen eines d’inspecció d’automòbils a un nivell baix, cosa que dificulta el control de la precisió de la producció de camions nacionals. Amb l'expansió contínua de les categories d'aplicació d'eines d'inspecció domèstiques, la precisió del muntatge d'eines d'inspecció s'utilitzarà més àmpliament al mercat de camions i altres equips de la Xina, cosa que ajudarà a millorar la qualitat dels productes de fabricació d'equips de la Xina i, a més, aportarà enormes oportunitats de mercat per a la indústria de les eines d’inspecció. Des de la perspectiva de la política nacional, el pla "made in China 2025" publicat el maig del 2015 ha definit clarament l'objectiu d'esdevenir una potència de fabricació; el "pla d'estandardització i millora de la qualitat per a la indústria de fabricació d'equips" publicat a l'agost de 2016 és principalment per acoblar-lo amb el "fabricat a la Xina 2025", que assenyala que el 2020, el pla "fabricat a la Xina 2025" es convertirà en una potència de fabricació. El 2005 es van millorar bàsicament la base industrial, la fabricació intel·ligent, la fabricació ecològica i altres sistemes estàndard